Днес на специална церемония посланикът на САЩ Ерик Рубин и генералният консул на САЩ в България Вики Томсън официално дадоха старт на кампанията за кандидатстване за J-1 визи по програма Work and Travel 2018.

“Преди три години първата ми официална изява като посланик беше да открия сезона на летните студентски бригади през 2016 година. Днес съм щастлив да продължа тази традиция сред студенти, които скоро ще се впуснат във вълнуващи преживявания в САЩ. От 2000-та година досега над 110 000 български студенти са участвали в лятната програма за работа и пътуване в САЩ. Знам, че вие ще прекарате чудесно лято с много възможности за професионален опит, лично развитие и разбира се шанс да видите нови места, да опитате нови неща и да срещнете нови приятели. Пожелавам на всички вас незабравимо прекарване и очаквам с радост да науча за изумителните неща, които ще постигнете както в САЩ, така и след завръщането си в България.“ – каза в своята реч посланик Рубин.

“Програмата за работа и пътуване в САЩ спомага за изграждане на нови и дълготрайни връзки между нашите две държави. Участието в тази програма не е еднократно преживяване – участниците създават приятелства за цял живот, установяват бизнес отношения, подобряват своя английски език и придобиват опит, който спомага за бъдещето им кариерно развитие.” – допълни генералният консул Вики Томсън.