Work and travel Агенции

Orange

Това е една от най-големите агенции в България. Компанията е създадена около 2000 година и предлага Work and Travel USA, както и варианти за средно и висше образование в чужбина.  Американският партньор на Orange e Intrax.

Предлагат стандартно програма със самостоятелно намерена работа и с „проверена Orange оферта“. Рекламират вариант за финансиране по Work and Travel от страна на агенцията, като тя може да бъде използвана само от:

  • Студенти от първи до трети курс
  • На възраст до 23 години
  • С отлично владеене на английски език
  • Участници за пръв път по програмата

На сайта е посочено, че важи до изчерпване на квотата, като няма уточнение каква е самата квота и реално колко души могат да се възползват от нея.

Преди заминаване за САЩ се заплаща $249, такса SEVIS, такса за визово интервю и самолетен билет. Ангажимент на студента е заплати таксата програма не по-късно от 31.08. Реално това е форма на заем директно от агенцията и/или техния американски партньор, като тя оскъпява програма с 249 долара.

Предлагат 4 варианта на услуга за застраховане на платените такси, като те покриват различни варианти и причини за отказ. Направени са така, че за да си застрахован и от отказ на виза и от самостоятелен отказ от програмата да трябва да закупиш поне две от екстрите., което би оскъпило цената на програмата с около 290 долара.

 

Актуални новини от Orange: 

  • 20.07.2020 : На записаните, но не заминали студенти за лято 2020 Orange издават ваучери за участие в бригада на 2021 на стойност между $125 и $250.

 

Научете повече